VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.
Uçak sefer sayılarının artması, fahiş fiyatların yok olmasıyla günümüzde yurtdışı tur ve tatilleri her geçen gün artmaktadır. İstatiksel oranlara baktığınız zaman, doğal olarak en çok Avrupa ülkelerine rağbet var. Eğer Danimarka ya gitmek gibi bir planınız varsa, ülkeye girdiğiniz anda havaalanında sizden vize istenecektir.
Danimarka schengen vizesi başvurusu yaptığınız zaman aranılan bazı şartların yerine gelmesi gerekir. Danimarka vizesine sahip olmak istiyorsanız öncelikle dönüş zamanından başlayıp üç ay geçerli olan pasaport edinmeniz gerekir. Ankara büyükelçiliği ve İstanbul konsolosluğu ek sayfalı pasaportları kesinlikle kabul etmez. Geçerli olan pasaportunuzda minimum 2 sayfanın boş olması zorunludur.
Gerekirse yeni bir pasaport edininiz. Evlenmeden önce aldığınız pasaportta kızlık soyadınız yazdığı için, geçerli olmayacaktır. Bayanlar evlendikten sonra pasaportunu muhakkak güncellemeli. Doldurmanız gereken formu kesinlikle İngilizce doldurmalısınız, bu bir zorunluluktur. Danimarka schengen vizesi başvurusu, Danimarka ya ulaşmadan 3 ay önce yapılmış olmalıdır.
Eğer daha önce yaptıysanız kesinlikle geçersizdir. Yaptığınız tüm başvuru ve işlemler tamamıyla kişisel olarak yapılmalıdır. Başkasını göndermek veya başkası aracılığıyla yaptırmak bazı güvenlik sebepleriyle kesinlikle yasaktır. Başvurunuz değerlendirilmeye başladığında 13.00 ile 16.30 saatleri arasında Ankara, İzmir, İstanbul ve Gaziantep illerinde ki başvuru merkezlerinde yapılır. Uygun görüldüğü takdirde temsilcilikler tarafından verilen vizeler, bütün Schengen bölgesinde geçerli olur.
Danimarka vizesi için başvurmak istiyorsanız, Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya ve İstanbul da temsilcilikleri vardır. Eğer İzlanda ülkesine başvurmak istiyorsanız, bizim temsilciliklerimize de başvurabilirsiniz. Danimarka schengen vizesi randevu almak istiyorsanız, oturma izni almak istiyorsanız veya almış olduğunuz oturma izni tarihini uzatmayı düşünüyorsanız, konsolosluk gibi kurumlara ödenen para haricinde, yapılacak olan işlemin ücreti de ödemeniz gerekir.
Oturma izni almak istiyorsanız, öncelikle bir dosya kimliği edinin, ödemeniz gereken ücreti yatırın en sonunda da yapmak istediğiniz başvuruyu yapın. 2012 yılından itibaren yaptığınız başvurularda, parmak izi alımı temsilciliklerde yapılmaktadır. Lütfen bu kurala dikkat ediniz. Eğer çocuğunuz altı yaşından küçükse, çocuğunuzun parmak izi alınmayacaktır. Parmak izi alımı öncesi parmağınızda: kına, geçici dövme vb. şeyler varsa parmak izi yapılamaz.
Lütfen başvuru öncesi buna dikkat ediniz. Ücret ödemekten muaf tutulduğunuzu düşünüyorsanız, gereken parayı ödemeden başvurunuzu gerçekleştirdiyseniz, karşı çıkıp ve dosyayı tekrar açmak istiyorsanız, yetkililer sonra ki zamanda başvuru yapan kişinin aslında gereken ücreti ödemek zorunda olmadığına karar verirse, yaptığınız başvuru kabul edilmeyecektir. Şimdiden herkese kolay gelsin. İsteklerinizin gönlünüzce olması dileğiyle…