VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.
Birçok ülkeden birçok yabancı vatandaş değişik amaçlarla Avrupa birliği ülkelerini ziyaret etmektedir. Avrupa birliği ülkeleri kendi içerisindeki sınırı yok etmek için Schengen vizesi kararı almışlardır. Schengen Lüksemburg’un güneyinde ufak bir şehirdir.
1985 yılında Avrupa birliği ülkeleri kendi aralarında karar alarak kendi içlerinde daha rahat ulaşım sağlamak amacıyla sınırları kaldırma kararı almışlardır. Bu kararlar 1985 yılında alınmış olsa da yürürlüğe 1995’te girmiştir. Bu vizeyle beraber Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde dolaşmak daha kolay olmuştur. Bunun anlamı bu vizeyle tüm Avrupa ülkeleri kendi içinde kara, deniz, hava yolu fark etmeden bir anlamda yerel gezintiye yol açmış oluyor.
Schengen vizesinde seyahat yapılmak istenilen şehir önem kazanmaktadır. Örneğin İzlanda’ya gitmek istiyorsanız ve sadece burada bulunacaksanız İzlanda schengen vizesi randevu için bu ülkenin konsolosluğuna gitmeniz gerekmektedir. Eğer sadece bu ülkede kalmayıp diğer AB ülkelerini de ziyaret edecekseniz önce ilk gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir.
İzlanda örneği gibi eğer ilk İzlanda’ya gidecekseniz İzlanda konsolosluğundan İzlanda schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Yani İzlanda’dan Malta’ya gitmek istiyorsanız İzlanda schengen vizesi almalısınız. Bilmenizde fayda olacak bilgi İrlanda cumhuriyeti ve Birleşik Krallık Schengen ülkesi olmayan ülkelerdir.
Schengen Vizesi Almak İçin Konsolosluğa Verilecek Evraklar
1-2 adet özel ölçülerde olan fotoğraf
2 –Dönüşten sonraki tarihten itibaren en az 3 ay geçerliliği olan bir pasaport. Alınış tarihinin 10 yılı geçmemiş olması gerekmektedir. 10 yılı geçmiş olan pasaportların mutlaka yenilenmiş olması şartı vardır.
3 –Bazı başvurularda evrakların asılları ya da noter onaylı suretleri gerekebilmektedir.
4-Evli olanların mutlaka evlilik cüzdanı beyanı olması gerekir.
5 -2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi
6 -18 yaşını doldurmayanların mutlaka anne babalarından alınan muvaffakatname ibra etmeleri gerekir. Eğer anne ya da babadan biriyle seyahat ediliyorsa da seyahate katılmayan kişiden bu belge alınmaktadır. Bu durum İtalya konsolosluğu için istisna olarak bir kişi olsa bile ikisi için de şart koşmaktadır.
Serbest Meslekle Uğraşanların Hazırlaması Gereken Belgeler
1 -Kaşeli kâğıda yazılmış seyahat amacını belirten bir adet dilekçe.
2 –bağlı bulunduğu meslek odasından alınan kayıtlı olduğuna dair belge.
3 –Vergi levha fotokopisi (son yıl olması gerekir)
4 -1 adet imza beyanname fotokopisi
5 –SGK belgesi: e devlet şifresiyle alınmaktadır.
6- Kredi kartı ekstresinin fotokopisi.
Maaşlı çalışanların Hazırlaması Gereken Evraklar
1 –Çalıştığı firmadan çalıştığına ve görevine dair belge.
2 –Çalışılan firmaya ait imza sirküleri, vergi levhası, ticaret sanayi odasına kayıtlı olduğuna dair belge fotokopileri.
3- Sigortalı hizmet dökümü, kredi kartı ekstresi, banka hesap cüzdanı orijinali.
Daha fazla bilgi ve hizmetler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için firmamızdan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.