Avusturya Uzun Süreli Vize

[button href=”http://evrenselpaylasim.com/avusturya-vizesi/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#313″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Genel Bilgi[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/gerekli-evraklar/avusturya/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#dd3333″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Gerekli Evraklar[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/basvuru-formlari/avusturya/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#FF9C00″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Başvuru Formu[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/randevu/” target=”_blank” style=”flat” width=”24%” size=”medium” color=”#00305d” textcolor=”#f7f7f7″ target=”_blank” icon=”align-left”]Randevu[/button]

[button href=”http://evrenselpaylasim.com/konsoloslugu/avusturya” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#008000″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]Konsolosluk[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/idata/avusturya/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#628″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]VFS Global[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/aile-birlesimi/avusturya/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#0030a3″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]Aile Birleşimi[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/uzun-sureli/avusturya/” style=”flat” width=”24%” size=”medium” color=”#0CA” textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Uzun Süreli Vize[/button]

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.

Avusturya seyahatlerinde kullanılan uzun süreli vize işlemleri ve ulusal vize işlemleri nasıl yapılır?  Özellikle yakın zaman seyahat planları olan vatandaşlar için bu bilgiler faydalı olacaktır. Öncelikle seyahat bitiş tarihi de dâhil en az 3 ay süresi olan pasaportumuzun olması gerekiyor. Sonra biometrik 2 adet fotoğrafımız gerekli. Bunun için fotoğraf son 6 ay içersinde çekilmiş olmalı ve arka fonunun beyaz olması gerekli. Tabi 1 adet kimlik fotokopisi de lazım.  Yine tam tekmil nüfus kâğıdı örneği ve bağ-kur hizmet dökümü.

Avusturya konsolosluğu uzun süreli vize işlemlerinde vize bölümüne hitaben İngilizce yazılı seyahat detayları ve masraflar kimin tarafından karşılanıldığını belirten talep dilekçesi yazılmaktadır. Ve yine var ise gayrimenkul tapı, araç ruhsatı fotokopileri de dosyamızda bulunmalıdır. Ulusal vize işlemlerinde banka hesap cüzdanı ve ya banka hesap hareketleri belirtilmelidir. Örneğin güncel tarihli, imzalı ve kaşeli yine bakiyede en az 2500 Türk lirası olmalıdır. Öğrenciler için yeterince güncel bir öğrenci belgesi gerekmektedir. 18 yaşını doldurmamış seyahatçiler ise ebeleyenlerinden muvaffakatname almaları gerekir bu seyahat için. Öğrencilerin aileleri işveren ise ve ya bordrolu ise belgelerin tamamı eklenmelidir. Sadece öğrenciler değil ev hanımları, emekliler esnaf ve serbest meslek sahipleri ayrıca ssk’lı çalışanlar için de bu başvuru temelde aynı olup bazı artılar eklenir. Örneğin ssk’lıların ssk işe giriş bildirgesi, ssk hizmet dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu (imzalı kaşeli), ticari seyahatler için gidilecek ülkenin firmasından davetiye gibi belgeler dosyamızda ek olarak bulunmalıdır.

 Avusturya’da kalınacak otel ve uçak rezervasyon belgeleri gerekmekte olup ziyaret e gidiliyorsa ki bu arkadaş ve ya akraba olabilir; davet eden kişinin kimlik ve ya oturum fotokopisi ve gelir evrakları dosyada bulunmalı ulusal vize için gerekmektedir. Uzun süreli vize işlemlerinde emniyetten protokol belgesi alınmalıdır. Eski pasaportu olmayan ve ilk defa schengen vizesi alacaklar için geçerlidir bu. Tüm bunların dışında seyahat süresini kaplamakla olan 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası da bulunmalı. Uzun süreli vize işlemlerine not olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istendiğini bilmek gerekir. Eğer pasaportunuz yeşil gri ve ya siyah ise bu seyahatçilere vize uygulanmıyor. Ve bu işlemlerde dijital parmak izi alınır o nedenle başvuruya şahsen gidilinir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere ilk defa başvuracak olanlar emniyet müdürlüğünden protokol belgesini almalıdırlar. Evraklar ulaşınca en geç 1 gün içinde işlemler başlar. Ayrıca detaylı bilgiler için konsolosluklar aranabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir