Malta Schengen Vizesi

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.

1995 yılında AB ‘de yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile iç sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Bu sınırın yok olmasıyla dış bölgeler için birtakım uygulama ve kurallar geliştirilmiştir. Schengen’ e üye olan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, Fransa, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta ve daha birçok ülke üye isimlerdendir.

AB dışında yabancı ülkeden biri Schengen bölgesindeki ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğer ülkelere de rahatça seyahat edilebilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta hangi ülke için bu vize alınmışsa ilk seyahat o ülkeye yapılmalıdır. Örneğin Malta schengen vizesi başvurusu alınmışsa ilk olarak İtalya’ya gitmek mümkün değildir.

Ancak Malta’ya gidildikten sonra diğer Schengen bölgesi ülkelerinde rahatça seyahat edilebilir. Yapılan seyahatin süresi vize üzerinde kayıtlı olan süre kadardır. Genel olarak kullanılan Schengen Vizesi tek tip Schengen vizesidir.
Tek tip Schengen vizesi az bir zaman dilimi için yapılacak olan ziyaretlerde gerekli olan vizedir. Örneğin akraba ve arkadaş ziyaretleri, turistik gezi, iş, konferansa katılım, transit geçiş gibi sebeplerden bu vize alınabilir. Vizenin geçerlilik süresi en fazla 90 gündür.
Schengen vizesi için Tc vatandaşı olanlar ve TC de yaşayan yabancılar, Türkiye’de bulunan ama ikameti burada olmayan yabancılar başvurabilmektedir. Başvurular gidilecek ülkenin konsolosluğuna yapılmaktadır. Örneğin Malta Schengen vizesi randevu için Malta konsolosluğuna başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Malta Schengen vizesi almak isteyen biri konsolosluğa başvuru yaptıktan sonra birtakım evrakları hazırlar. Bunlar şu şekildedir:

 

1 -Asgari 6 ay geçerliliği olan pasaport

2 – Arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık fotoğraf

3 -Gidiş amacıyla ilgili varsa herhangi bir belge. Örneğin tatil içinse otel rezervasyonu olabilir.

4 -İkamet edilen ülke tarafından yaptırılacak olan seyahat sağlık sigortası.

5 -Hesap cüzdanı, eğer varsa tapu, araç ruhsatı gibi gelir durumunu belirten evraklar

6 -Ticari ziyaretlere yönelik davetiye gereklidir.

 

İşverenler için hazırlanması gereken evraklar şunlardır: Başlıklı kâğıda dilekçe, imza sirküleri, vergi levhasının fotokopisi, istisnai durumlarda şirket banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu, faaliyet belgesi ve son olarak ticaret sicil gazetesi fotokopisidir.

 

Çalışanların hazırlaması gereken başlıca evraklar: Antetli kâğıda dilekçe, imza sirküleri, vergi levhasının fotokopisi, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete fotokopisi, sigortalı işe giriş bildirgesi, 3 aylık maaş bordrosudur.
Ev hanımları için, dilekçe, eşinin ya da aile durumuna göre gerekli evraklar, evliyse evlenme cüzdanı başlıca hazırlanması gereken evraklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir