İzlanda Vizesi

[button href=”http://evrenselpaylasim.com/izlanda-vizesi/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#313″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Genel Bilgi[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/gerekli-evraklar/izlanda/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#dd3333″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Gerekli Evraklar[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/basvuru-formlari/izlanda/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#FF9C00″ textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Başvuru Formu[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/randevu/” target=”_blank” style=”flat” width=”24%” size=”medium” color=”#00305d” textcolor=”#f7f7f7″ target=”_blank” icon=”align-left”]Randevu[/button]

[button href=”http://evrenselpaylasim.com/konsoloslugu/izlanda” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#008000″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]Konsolosluk[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/vize-sureci/izlanda/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#628″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]Vize Süreci[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/aile-birlesimi/izlanda/” width=”24%” style=”flat” size=”medium” color=”#0030a3″ textcolor=”#fff” icon=”align-left”]Aile Birleşimi[/button][button href=”http://evrenselpaylasim.com/uzun-sureli/izlanda/” style=”flat” width=”24%” size=”medium” color=”#0CA” textcolor=”#f7f7f7″ icon=”align-left”]Uzun Süreli Vize[/button]

izlanda-bayragiÖNEMLİ: VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ, ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.  

İzlanda bir ada ülkesi olarak Avrupa Birliği Schengen ülkesidir. İzlanda’ya gidecek olan kişiler tarafından bilinilmesi gereken bir takım işlem süreci ve bu süreç dahilinden Schengen ülke kuralları doğrultusunda hazırlanılması gereken belge ve pasaport işlemleri bulunmaktadır. İzlanda için vize başvurusunda bulunacak olan kişiler tarafından bilinilmesi gereken ilk bilgi hazırlanılması gereken belgelerin ve pasaport işlemlerinin İzlanda’ya seyahat gerçekleştirecek olan kişinin medeni durumuna, çalışma bilgisine ve pasaport güncelliği üzerinden belirli kriterlerin sağlanıyor olması büyük bir önem taşımakta ve dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır.

İzlandaVize başvurularında İzlanda için işlem gerçekleştirmek isteyen kişiler tarafından süreç içerisinde hazırlanılması gereken belgeler ve pasaport işlemleri için hizmet vermekte olan vize danışmanlığı aracılığı ile işlemlerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilerek resmi işlem sürecine dahil edilmesi sağlanılmaktadır. Vize başvurularında gerekli belgelerin ve pasaportun temininin sağlanmasında işlemlerin bir ay öncesinden hazırlanması ve resmi başvurular için mevcut bulunuyor olması süreç içerisinde yaşanabilecek olan sorunların önüne geçmekte olan önemli bir faktör etkisi göstermektedir. Vize başvurularında işlemlerin hazırlık sürecinin ardından resmi işlem sürecine dahil edilmesi için vize danışmanlığı refakati ile İzlanda Konsolosluğuna aktarımın sağlanması ile birlikte resmi vize başvuru sürecinin başlaması sağlanmaktadır. İşlemlerin gerçekleştirilmesinde İzlanda’nın bir Schengen ülkesi olması ve Schengen ülkelerinin uymakta olduğu kurallar dahilinde işlemlerin kabulünün sağlanıyor olması ile gerekli belgelerin ve pasaportun tesliminde gerekli uygunluğun sağlanması büyük bir önem taşımaktadır.

İzlanda’ya gitmek için gerekli teslimin İzlanda Konsolosluğuna aktarımında vize danışmanlığı refakati aracılığı ile alınan randevu saatinde Konsolosluk binasında bulunulması işlem süreci açısından büyük bir önem taşımaktadır. Vize başvurularında gerekli teslim işlemlerinin sağlanmasının ardından Konsolosluk çalışanları tarafından gerekli incelemelerin sağlanıldığı sırada alınılması gereken bir diğer işlem olan ve büyük bir önem taşımakta olan parmak izi uygulamasına tabii olunması ile birlikte 5 yıl süre ile bütün Schengen ülkelerine herhangi bir vize başvuru sürecine dahil olunulmasına gerek kalmadan gidiş sağlanılmaktadır. İşlemlerin gerçekleştirilmesinde mevcut pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması ve pasaport üzerinde herhangi bir deforme ve yırtık bulunmaması süreç açısından büyük bir önem taşıyarak etki etmektedir. Bu niteliklere uyan pasaportlar işlem sürecinde sorun ile karşılaşılması ve işlemlerin aksamasına sebebiyet verebilmektedir.

İzlanda2Vize başvurularında İzlanda Konsolosluğu tarafından işlem sürecine alınan belgelerin ve pasaport işlemlerinin incelenmesi ve resmi vize başvuru onayına tabii olması dahilinde vize başvuru onayının verilmesi bir iş haftası ile üç iş haftası arasında değişkenlik göstererek sürecin tamamlanması sağlanılmaktadır. Vize alım işlemleri için gerekli bilginin edinilmesinde işlemlerin hazırlık sürecinde hizmet vermekte olan vize danışmanlığı aracılığı ile detaylı bilgi akışı telefon yolu ile vize başvurusunda bulunan kişi tarafına aktarılarak süreç tamamlanmaktadır. İşlem gerçekleştirimi ve randevu alımında İzlanda Konsolosluğu çalışma saatleri ve iş günleri dahilinde hizmet vermektedir. Bu bilgi dahilinde alınacak olan randevular dönemsel yoğunluğun olduğu gün ve haftalar, bayramlar, resmi tatil günleri ve benzeri çalışma saatleri dışındaki günlere denk getirilmesi durumunda işlem sürecinde aksamalar meydana gelebilmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir