Avusturya Schengen Vizesi

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ.

Avusturya vizesi, Avusturya’nın giriş yapılacak ilk ülke olması durumunda alınması gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi olan kişilerin vize çıkarmaları gerekir. Yeşil (hususi), siyah (diplomatik) ve gri (hizmet) pasaport üyeleri vizeden muaftırlar. Bu pasaportlara sahip olan vatandaşlar, 180 gün içinde 90 günü geçmemek koşuluyla vizesiz bir şekilde Avusturya ziyaretlerini yapabilirler.

Avusturya  Schengen Vizesi Başvurusu için izlemeniz gereken 3 önemli adım bulunmaktadır. Öncelikle başvuracağınız vize tipini belirlemeniz gerekmektedir. Vize tipleri: turistik, ticari, aile/akraba ziyaretleri, transit, denizciler, tır şoförü, kültürel, bilimsel araştırma veya spor etkinlikleri ve erken emeklilik alan kişilere verilmek suretiyle çeşitlilik göstermektedir. Avusturya Schengen Vizesi Randevu işlemlerini hafta içi her gün 08:30-12:30- 13:30-16:30 arasında yapabilirsiniz.

Başvuruyu yapmadan önce ziyaret amacınızı kesin olarak belirlemeniz gerekmektedir. Başvuru formu ve onun dışında istenen belgeleri topladıktan sonra size en yakın vize başvuru merkezine başvurunuzu yapabilirsiniz. Vize başvurusundan önce randevu almanız gerekmektedir. Avusturya 

Schengen Vizesi randevu başvurunuzun sonuçlanma süresi, Avusturya Elçiliği’nin ya da Avusturya Konsolosluğu’nun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir. Konsolosluk vize ücreti ve başvuru harcı başvuru esnasında peşin olarak ödenir. Şayet vize başvurunuz reddedilirse de bu para iade edilmemektedir. Avusturya Schengen vizesi başvuruları ödeme yapılmadan kabul edilmemektedir ve işleme alınmamaktadır.

Avusturya Schengen vizesine başvurusu, seyahate çıkılmadan 3 ay öncesinden itibariyle yapılabilir. Sabah saatlerindeki aramalarda randevu alma işlemi daha kolay olmaktadır. Posta ile başvuru kabul edilmez, pasaportlar elden şahsen veya vekâlet verilen kişi tarafından teslim alınabilir. Avusturya vizesi için bir takım evrakları tamamlamanız gerekmektedir.

Bunlar: en az 6 ay geçerli pasaport ve 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf, otel rezervasyonu, uçak bileti, banka hesap cüzdanı, araç ruhsatları ya da tapular ve ticari ziyaretler için davetiye gerekmektedir. İşverenler için faaliyet belgeleri, vergi levhasının fotokopisi, anketli kâğıda dilekçe yazılması ve ticaret sicil gazetesi fotokopisi gerekmektedir. Çalışanlar için de yukarıda sayılan belgeler gereklidir.

Bunlar dışında maaş bordrosu ve sigortalı işe giriş belgesi gerekmektedir. Öğrenciler için de öğrenci belgesi, 18 yaşını doldurmamışsa ailesinden alınan belge ve ailesinin durumuna uygun evraklar gerekir. Ev hanımları için eğer evlilerse evlilik cüzdanları, uygun bir dilekçe, eş ya da aile durumuna uygun gerekli evraklar hazırlanmalıdır. Konsolosluk ya da elçilik bunlar dışında ekstra evraklar da isteyebilir. Gerekli tüm evraklar hazırlanmamışsa başvurular işleme alınmaz. Vizenizi aldığınız zaman gidiş-dönüş bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi kontrol etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir