Aylık arşivler: Ocak 2013

CSS ~ Kısaltmalara Açıklama Satırı Ekleme

datarar

Sitenizde kısaltmaları çok kullanıyorsanız, ziyaretçilerin olaya yabancı kalmamaları amacıyla hoş görünümlü bir bilgi kutucuğu sunmak iyi olacaktır ve SEO açısından da oldukça yararlı bir yöntem olduğunu söylemem gerekiyor. Az kelime, çok detay 🙂 Buna “Acronym” diyenlerde var belki böyle duymuşsunuzdur İngilizce kısaltma demek zaten kendisi de 🙂

Sayfanızdaki görüntü şekli böyle bir şeyler oluyor: WP, SEO veya başka bir örnek daha CSS şeklinde 🙂 Nasıl olacak kısmına gelirsek 🙂

.css içine eklemeniz gereken kod:

Yazı içinde kullanım şekli :

bu kadar 🙂 siz temanızın rengine göre alt çizgi rengini değiştirebilirsiniz (#111 yazan kısım) tercih meselesi artık 🙂

WP ~ Giriş ve Kayıt Ekranı Logosunu Değiştirme

WordPress yönetim paneline girerken bizi karşılayan ekranda yer alan WordPress logosu yerine kendi logonuzu göstermek isteyebilirsiniz bunu için fonksiyonlu ve fonksiyonsuz olarak iki yöntem bulunmaktadır.

– Fonksiyonlu yöntem için aşağıdaki kodlarda geçen “resim_adresi” yazısını istediğiniz resmin adresi ile değiştirip temanızın functions.php dosyasının sonuna eklediğinizde işlem bitmiş olacaktır.

işleminiz bittiğinde yaklaşık olarak yukarıdaki gibi bir görüntü olacaktır, siz resim konusunda biraz daha özenerek kendinize ve üyelerinize güzel bir hoş geldin diyebilirsiniz tabi 🙂

Not: Her sürüm değişikliğinde aynı işlemi bir daha yapmak zorunda kalmamak için fonksiyon kullanmanızı öneririz.

– Fonksiyonsuz olarak yapmak için ise sitenizde yer alan “wp-admin/css/wp-admin.min.css” dosyasından “.login h1 a{background-image:url(‘../images/wordpress-logo.png?ver=…” yazan satırı aratıp, kendinize göre uyarlamanız gerekecektir. Tekrar hatırlatalım fonksiyonsuz yaptığınız taktirde WordPress sürümü değiştikçe yöntemi yenilemeniz gerekecektir…

Sonuç her iki şekilde de aynı olacaktır genişlik, yükseklik ve benzeri oynamalarla dahada güzelleştirebilirsiniz 🙂

Çevrim İçi Dosya Tarama Siteleri

Antivirüs yazılımı üreten firmalar hem rekabeti arttırmak hemde reklamlarını yapmak amacı ile çevrim içi dosya tarama hizmetlerini ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor. Bu hizmetler ile bilgisayarınızda virüs programı yoksa veya başka programlar ile dosyalarınızı tarama yapıp içinizi rahatlatmak istiyor iseniz aşağıdaki siteler belirlenen dosyayı taramanıza yardımcı olacaktır.

Virustotal ( //virustotal.com ) Maksimum 32mb.
Avast ( //onlinescan.avast.com ) Maksimum 16mb.
Jotti ( //virusscan.jotti.org )
Drweb ( //vms.drweb.com/online )
Spywarelib ( //spywarelib.com ) Maksimum 5mb.

Dosya taramak için kullamak istediğimiz tarayıcının ismine tıkladığımızda bizi tarama sayfasına yönlendirecektir. Buradan taratmak istediğimiz dosyaları yükleyip tarama (scan) işlemini başlatıyoruz. Dosyalarımız arşiv dosyası (rar,zip) uzantılı olabilir sorun olmayacaktır. Gönderme işlemi bittikten sonra  tarama için bekliyoruz ve tarama sonuçlarını ayrıntılı bir liste şekilde siteler önümüze sunuyor.

Not: Siteler, şifrelenmiş arşiv (rar,zip) dosyalarını tarama yapamıyorlar.

Tüm sistemi çevrim içi taramak için gerekli siteleri “Çevrim İçi Sistem Tarama Siteleri” isimli konumuzda anlatmıştık…

FeedBurner ~ Feed Linklerini Orjinal Linklere Çevirme

Çoğu site sahibinin ortak olarak buluştuğu feed servisi feedburner otomatik olarak ayarlı olan link takip sistemi bulunmaktadır. Feedburner içinde bulunan linkleriniz feeds.feedburner.com/~r/ veya feedproxy.google.com/~r/ şekillerinde ve sonuna ?utm_source=feedburner felan ekli olarak kendine kayıtlıdır fakat siz belki orjinal permalink dediğimiz gerçek linklerinizin görünmesini isteyebilirsiniz bunun için aslında işlem çok kolay FeedBurner hesabınızdaki linkleri orjinal linklere dönüştürmek için aşağıdaki adımları tek tek takip edelim…

1) Öncelikle Google Feedburner hesabımıza giriş yapıyoruz.

2) Feedburner hesabımızdan blogumuzun kayıtlı feedini seçiyoruz.

3) Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi gelen Analyze (Analiz) sayfasından sol taraftaki menüden Configure Stats (İstatistikleri Yapılandırın) kısmına tıklayın.

4) Büyük ihtimal 3 adet tik işaretli başlık göreceksiniz tiklerini kaldırınız.

5) Son olarak Save (Kaydet) seçeneğine tıkladığımızda işlem tamamlanmış olacaktır 🙂

Sonuç olarak FeedBurner sistemine kayıtlı sitenizin linkleri artık orjinal linkleriniz olacaktır ve sitelere veya herhangi bir yere eklediğiniz feediniz sizin linkleriniz olacaktır 🙂 Bu arada eski feedproxy veya feedburner şekilli linkleriniz çalışmaya devam edecektir 🙂