Aylık arşivler: Mayıs 2012

Yayınladığınız Videolar Ve Yasallığı

datarar

Ünlü teknoloji portalı SDN‘nin (Shiftdelete.net) forum bölümü kısa bir süre önce MÜ-YAP tarafından “telif hakkı ihlali” gerekçesiyle mahkeme kararıyla kapatılmak istenmişti. Sizinde sitenizde hatta ve hatta sosyal ağlarınızda paylaştığınız videolardan kaynaklı başınıza böyle bir sorun gelebilir, çünkü şuan bu konuda bir açık var ve görüyoruz ki firmalar bu açığı kullanarak para kazanmaya çalışıyorlar. Konu hakkında yaşanmış bir örnek olması açısından aşağıdaki video nasıl ayakta duracağımızı göstermesi amacı ile güzel bir örnek olmuş. Umarım bu durumlara yasal herkesin uyması gereken gerçek bir çözüm getirirler. Eğer o videoları paylaşmamızı istemiyorlarsa açıkca belirtsinler biz de paylaşmayalım. Yasal olan, hukuki olan neyse onu yapalım ama bizi bilmediğimiz prosedürleri kullanarak avlamaya, sudan sebeplerle sitelerimizi kapattırmaya çalışmasınlar.

SDN kurucu ve yönetiminde geçmiş olsun dileklerimizi sunar, böyle bir konuda bizi aydınlattıkları için teşekkür ederiz…

WP ~ Postview (Okunma Sayısı) Eklentisi Çalışmayanlara Çözüm

Postview eklentisi ile sorun yaşayanların yapması gereken bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Benimde indirdiğimde fark ettiğim bu çalışmama sorununu şans eseri buldum ve sizlerle paylaşmak istedim çünkü gerekli kodun eksik olması saçma bir durumdu ama her zaman tecrübeli tasarımcıların elinden çıkmıyor temalar ve eksikler olabiliyor 🙂

Bazı temalarda postviews eklentisinin çalışmaması durumunda, öncelikle eklentiye ait temanıza eklemeniz gereken kodla temada bulunan kodu karşılaştırın aynı ise, postviews ayarlarınızı kontrol edin, bir hata göremediyseniz;
Temanızda;

kodundan önce

kodunun ve

kodundan sonra ise

kodunun bulunduğundan emin olun. Muhtemelen sorununuz çözülecektir 🙂

Dizinlere Site Eklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dizinlere geri link (backlink) amacı ile hepimiz sitemizi eklemek istiyoruz ama dizinlere sırf link gözü ile bakmayalım çünkü dizinler sitenizin hem tanıtımını yapar hemde link verir. Sırf link almak için hemen hemen hepimiz aynı hatayı yapıyoruz adresi yazdıktan sonra gerisini Google’da çıkmak istediğimiz kelimeleri dolduruyoruz ama fark etmeden açıklama bölümüne yazdığımız veya etiket kısmına yazdığımız kelimeler sizin sitenizi referans göstermiyor ise aynı kelimeye sahip rakip bir site daha kazandırmış oluyor tabi birde onaylanma durumu var kaliteli bir dizin böyle doldurulmuş bir form sonucunu onaylamayacaktır bunun için eklerken biraz az ama öz eklediğimizde alacağımız sonucun çok daha iyi olacağını düşünmemiz gerekmektedir.

Dizine site eklerken dikkat etmemiz gereken aslında okadar da çok değil.

Site başlığı : en fazla 2 kelimeden oluşmalı. (Örnek : Farklı Blog)

Site Açıklaması : En fazla 3 cümleden oluşssun ve kesinlikle google’da çıkmak istediğiniz kelimeler değil sitenizi tanımlayan cümleler olsun. (Örnek : Güncel makaleler, teknolojide göze çarpanlar vede çokça payaşımın yanında bir çok hizmetiyle farkını hisstettiren farklı blog | EPfarkı )

Kategori Seçimi : En önemli alan diyebiliriz. Sitenizi kesinlikle en uygun kategoriye kayıt ediniz biraz uzun sürsün sorun değil ama eğer doğru kategoriye eklerseniz size faydası çok olacaktır.

Son olarak izin verildi ise tanıtım içine link belirtmek yararınıza olacaktır.

WP ~ Yazılarınızın Son Güncelleme Tarihini Gösterme

Yazılarınızı yazdıktan sonra genelde yorumlardan gelen istekler üzerine veya yenilikler üzerine bir çok eski yazınızı zaman zaman güncelliyorsunuzdur eminim. Ancak güncelleme sonrasında o anki yazı tarihi ile, eski yazı tarihi arasında fark olunca okuyucu “konu tee nezaman yazılmış” diye düşünüp direk çıkma eğiliminde oluyor. Bu durumlarda en son güncelleme tarihi konunun en son ne zaman güncel kaldığını göstermemizde the_modified_** fonksiyonu ile yardımcı oluyor. Kullanım şekilleri aşağıda yer almaktadır eklemek istediğiniz yere yerleştirmeniz yeterli olmaktadır.

C ~ Sayının Asallığını Kontrol Etme

Aşağıdaki program klavyeden girilen sayının asal olup olmadığına bakar ve ekrana çıktı olarak verir…

Asal sayılar, yalnız ve yalnız iki pozitif tamsayı böleni olan doğal sayılardır. Asal sayılar, sadece kendisi ve 1 sayısına bölünebilen 1’den büyük pozitif tam sayılar biçiminde de tanımlanabilir.

ÇIKTI EKRANI:


Sayiyi giriniz: 4

sayi asal degildir.

“stdio.h” kütüphanesi printf ve scanf komutunu kullanabilmek amacı ile yazılmıştır…
“conio.h” kütüphanesi getch komutunu yazmak ve sonucunda programda çıktısını görebilmek amacı ile yazılmıştır…