Sosyal Medya Nedir?

datarar

Son yıllarda internet kullanımı oldukça arttı.Gencinden yaşlısına ülkemizde şu anda 26 milyon internet kullanıcısı bulunmakta..Ve artık yeni nesil uzaktaki arkadaşlarıyla daha doğrusu sınıfındaki bir arkadaşıyla dahi ne yaptığını,nasıl yaptığını sosyal medya üzerinden görebiliyor..

Teknolojinin gelişmesiyle Genel Medya ortadan yavaş yavaş kalkmaya başladı.Örneğin önceden bir haberi anlatmak için profesyonel kişiler olurdu..Fakat artık yerini habercilikten pek anlamasada gördüğünü,duyduğunu doğru biçimde anlatan kişiler oldu..

Örneğin çok uzakta olan bir ülkenin bir kasabasındaki patlamayı veya başka bir olayı dahi bugün oradaki yaşıyan insanların twitter, facebook vb sosyal medya araçları üzerinden görebiliyoruz.

Son günlerde büyük medya şirketleri dahi haberlerine twitter-facebook üzerinden ulaşmaya başladı.Hatta İran’daki bir olayı BBC bir iranlının twitter hesabındaki videodan alıp yayınladı.

Ayrıca sosyal medya genel medyaya göre daha samimi,daha doğru ve daha içtendir..Çünkü kullanıcılar profesyonel olmadıkları için direk gördüklerini anlattıkları için okuyanlar tarafından daha anlaşılır biçimde ulaşmaktadır.Sansür veya yayınlanamayan gerçekler ortadan kalmaktadır.

Kısacası sosyal medya bir kişinin internet üzerinden kendisini duyurabilmesi ve başkalarıyla iletişime geçebilmesidir..

Diğer bir değişle Web 2.0 Teknolojisinin genel adıdır.

Sosyal Medyanın Avantajları:

– Anlık ve hızlı olması

– Doğru ve tarafsız olması

-Genel medyaya göre daha geniş bir kapsamı olması

-Kolay ve kullanışlı olması

Peki sosyal medyayı biz nasıl kullanıyoruz?

Sosyal medya aslında günlük hayatta kullandığımız Facebook, Twitter, kişisel bloglarımız ve diğer siteler üzerinden yaptığımız diyologlardır.

Örneğin youtube’da veya facebook’ta bir video paylaşmamız,twitter’da naptığımızı yazmamız, flickr, photobucket gibi sitelerde resimlerimizi yüklememiz veya kişisel bloglarımızda yazılarımızı paylaşmamız bir sosyal etkileşim veya bir sosyal medya örneğidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir